сряда, 11 ноември 2009 г.

Лечение на тумор на яйчника


Лечението на тумора на яйчника протича по преценка на лекаря. Това, с което все пак трябва да се съобразявате, е да не се допуска топлинно въздействие върху увредения орган. Не трябва да стои дълго близо до печката или до радиатора, да приема горещи вани или душ, да посещава сауна, да се храни с гореща храна, да се пече на слънце. Не трябва да допуска и преохлаждане на организма, нито да се навлича с много дрехи и независимо от времето, да даде възможност на тялото си да диша. Препоръки, които задължително се спазват

•Да спи на равна и твърда постеля, да се използва твърда възглавница.
•Утрото да започва с вибрационна гимнастика на крайниците още преди ставане от леглото. Вдигат се двете ръце нагоре и в продължение на 2-3 минути крайниците да вибрират от краищата на пръстите до рамото чрез монотонно разтърсване. След това се прави същата процедура и с краката.
• Болната да изяжда поне по един пресен плод на ден. За предпочитане е този плод да се откъсне от градината, а не да се купи от магазина.
•Рецидивът от рак на яйчника може да се предотврати с настойка от змийско мляко. Тя се приготвя по следния начин. Залива се супена лъжица от билката с чаша гореща вода. Запарва се в продължение на 30 минути. Прецежда се и се пие през деня по една супена лъжица преди хранене.
• Добро средство против рак на яйчниците е и сокът от червено цвекло. Сокът се изцежда и съхранява в хладилника за 8-10 часа. След това се пие по половин кафена чаша 10-15 минути преди ядене, като се затопля до стайна температура.
• Полезен е и сокът от обикновеното зеле. Изцежда се и се пие по половин чаша сок час след всяко ядене.
•При приготвяне на храната трябва да се употребява само нерафинира-но слънчогледово олио или зехтин.

лекар.бг
eXTReMe Tracker

Врати
 
Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха
Clicky Web Analytics