четвъртък, 12 ноември 2009 г.

Билколечение на бяло течение


Патологично бяло течение е това течение, което възниква при хормонални разстройства на организма и на заболявания на женската полова система, причинени от бактерии, трихомони, гъбички и др. При хормоналните разстройства не се откриват патогенни причинители. За лекуване на тези възпаления могат да се използват някои билкови комбинации, които могат да се приложат външно за промивка или тампони, а също и вътрешно. Уведомете лекаря си, че приемате билки и ако той прецени може допълнително да ги комбинира с лекарстваБилкова смес за вътрешна употреба

Необходими са ви по 50 г от следните билки: мечо грозде, бял имел, червено подъбиче, лайка, мащерка и коприва. Смесват се и две супени лъжици от така получената смес се слагат в 600 мл вряща вода да врат 3 минути. Отварата се оставя да преседи 30 минути и после се прецежда. Пие се 3 пъти на ден по 80 мл 15 минути преди и 30 минути след ядене.

Билкова смес за външна употреба

Прави се смес от 80 г смрадлика, камшик, 50 г лайка, 50 г босилек, 50 г мащерка и 50 г лен. Вземат се 3 супени лъжици от сместа се слага в 1 л вряща вода да се вари за 3 минути. Престоява 30 минути, след което се прецежда. Промивки се правят вечер преди лягане. Можете да си направите тампон от памук, обвит с марля. Така направения тампон се завързва с конец, дълъг около 15-20 см, накисва се тампона в билковата отвара и се поставя два пъти на ден – сутрин и вечер във влагалището.

билколечение.ком
eXTReMe Tracker

Врати
 
Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха
Clicky Web Analytics