сряда, 18 ноември 2009 г.

Кафето защитава жените от рак на матката


Една добра причина за жените, да пият кафе са открили японски изследователи . Те казват, че това ги защитава от рак на матката.
Ракът на матката, е четвъртата най-често срещана форма на рак сред жените и е лечима, ако бъде открита в начален етап.Той обикновено се открива по време на рутинен преглед, биопсия или чрез разширение и кюретка. Симптомите могат да включват необичайно кървене, промени в менструалните периоди, предменструално кървене, вагинално кървене и / или пъпчивост при жени в постменопауза и болки в корема или спазми в областта на таза. В дългосрочен план в проучването проведено от Японското министерството на здравеопазването, 45000 жени на възраст между 40 и 69 са били наблюдавани в продължение на 15 годишен период от изследователи от националния център за борба с рака.
Жените са били разделени в четири групи въз основа на тяхната консумация на кофеин. През периода на проучването 117 жени са починали от рак на матката. Учените открили че тези, които пиели повече от три чаши кафе на ден са имали 60% по-малки шансове за развитие на тумори на матката в сравнение с тези, които пиели кафе по-малко от два пъти в седмицата.Жените, които пиели по 2 или повече кафета дневно, били значително по-малко застрашени, като всяка допълнителна чаша понижава риска с около 10%.
Кофеиновата напитка има най-силен предпазващ ефект върху жените с наднормено тегло, твърдят учените.
Според тях кафето влияе на факторите, играещи роля в развитието на рака на матката - кръвна захар, мастни клетки и естроген.


медикал.бг

eXTReMe Tracker

Врати
 
Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха
Clicky Web Analytics