понеделник, 30 март 2009 г.

Херпес


Херпесът представлява вирусно заболяване, изразяващо се в поява на парещи, сърбящи и болезнени мехурчета по кожата или по лигавиците. Големината, локализацията на мехурчетата, цветът и тяхното съдържимо могат да бъдат най-различни. Има два основни типа вируси, причинители на херпес симплекс.

Херпесът засяга граничните зони между кожата и лигавиците на устата и на носа, на гениталиите и на ануса.

Всеки от нас още от детска възраст се е сблъсквал многократно с херпесните вируси. При първото инфектиране с тях при голяма част от хората води до поява наимунитет, но други не успяват да си изработят антитела срещу тези вируси. При тях може да се наблюдава периодична поява на херпес, когато имунната им защита е отслабена. По-често това се случва по време на менструация, на някаква друга инфекция, при физическо или при психично претоварване, при стрес и др.

Хомеопатичното лечение е изключително ефикасно по отношение на профилактиката и лечението на херпеса и от двата типа, а трябва да подчертаем, че е и абсолютно безвредно за организма. Тези медикаменти, от една страна, намаляват силата и времетраенето на оплаква-нията, дължащи се на вирусната инфекция, а от друга - разреждат рецидивите на заболяването. Те променят реактивността на организма и го правят по-устойчив към инфекции.

При гениталния херпес настъпва бързо отшумяване на оплакванията и разреждане на появите му до пълното и окончателно излекуване. Само жените, страдащи от това упорито и опасно вирусно заболяване и дълго време опитвали какво ли не лечение, могат да оценят истински тази възможност за излекуване. Бременните жени, кои-
то страдат от генитален херпес, задължително paждане чрез цезарово сечение. При наличие обаче на дълъг светъл период (липса на херпес) в продължение на месеци до самия термин може да се предприеме и нормално раждане, без цезарово сечение. Този светъл период може да бъде постигнат чрез безвредните за организма на майката и на бебето хомеопатични медикаменти.

Най-често използвани симптоматични хомеопатични медикаменти за лечение на херпес симплекс са:
Рус токсикодендрон, който се използва за лечение на херпес с мехурчета, съдържащи прозрачна лимоненожълта течност. Те са разположени върху зачервена, пареща и сърбяща кожа. Сърбежът не намалява от чесане, но се облекчава от топъл душ или от топли апликации.

Медикаментът се приема още от самото начало на избиването на херпеса, при първите усещания на парене и сърбеж, предшестващи появата на мехурчетата през 20 минути. Това нерядко води до стопиране на развитието на признаците на болестта.

При наличие на чести и рецидивиращи херпеси лекарят хомеопат назначава медикаменти, които могат да променят реактивността на организма и по този начин да разредят или да прекратят пристъпите на заболяването. в тази връзка лекарят трябва да определи подходящите дози и разреждания на съответния медикамент, за да се постигне нужният ефект. Съществуват много добри хомеопатични лекарства за повлияване на имунното и на психичното състояние, което е изключително важно при провокиране на херпеса от нервно-психична преумора, притеснение, стрес и други подобни състояния на нервната система.

лекар.бг
eXTReMe Tracker

Врати
 
Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха
Clicky Web Analytics