вторник, 6 октомври 2009 г.

Инфекции предавани по полов път


Една от най-разпространените инфекции, предавани по полов път е гениталният херпес . Всяка година от тази инфекция се разболяват повече от 500 000 човека. Този вирус има изключителното коварство да предизвиква хронична латентна инфекция - това означава продължително пребиваване в организма. Херпесният вирус нанася удар по различни системи в организма - имунната, комката, лигавиците - устната и носната, очите и други.
Понижаването на имунитета, простудяването, рязката промяна на климата, някои медицински манипулации - аборти, вътрематочни контрацептиви -това са основните фактори, предполагащи обострянето на болестта.
Гениталният херпес е такова заболяване, което не може да се излекува напълно. Затова основна задача на лечението е намаляване тежестта и продължителността на обострянията, както и предотвратяване развитието на усложнения.
Понякога с всяка година вирусът все по-силно потиска имунната система и затова е недостатъчно да приемате само противовирусни препарати.
Всяко обостряне на гениталния херпес е свързано с неблагоприятни изменения на имунния статус и най-вече с ниското съдържание на интерфероните. Това са белтъчини, образуващи се в организма на човека като реакция на проникването на различни вируси. Точно те определят доколко силна е реакцията на имунитета.

В днешно време гениталният херпес по-успешно се лекува със съвместно приемане на противовирусни препарати с гама-интерферони, които оказват мощен имуномодулиращ ефект.

Това съществено подобрява резултатите от лечението, намалява тежестта на заболяването и увеличава периодите между отделните обостряния на цели 6 месеца.

лекар.бг

eXTReMe Tracker

Врати
 
Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха
Clicky Web Analytics