понеделник, 5 октомври 2009 г.

Ивора на младостта - хормоните


Собствените ни хормони намаляват
бавно още от 25-ата година
Хормоните са носителите на живот. Те въздействат на растежа на нервите, сърцето и мозъка - всичко, което ни прави млади.
Собствените ни хормони намаляват бавно още от 25-ата година. Но пушенето, стресът, малкото движение, неправилното хранене, повишеното тегло допълнително снижават производството на забавящите стареенето хормони като DHEA и Somatotropin.
Правилният баланс на хормони ни държи млади. Затова трябва още от младини да имаме програма за намаляване на стреса и за правилно хранене.
Чрез спорт поддържаме нивото на тестостерон високо, а това ни прави динамични, активни и с добра линия.
Ако един или два пъти в седмицата премахнем вечерята и след 16 часа не вземаме никакви калории, това е най-ефективната програма за поддържане на младостта.
Зачеркването на някоя и друга вечеря е най-силният стимул за запазване на хормона, който тонизира тъканите. По време на сън той възстановява клетките и ДНК.

Удължава ли сексът младостта?
Чрез сексхормоните жените изживяват повече секс и еротика.Разбира се - чрез сексхормоните. Японски изследвания показват, че жена, която изживява повече секс и еротика, на 55 години има с 10-15 години по-млада кожа. Между 30 и 40 години има смисъл да се използва прогестерон като крем или лечебна паста. Заглажда кожата, предпазва от бръчки.

Помагат ли растителните хормони?


Има един прекрасен препарат - фитохормон от детелина. Продуктите от соя също действат добре на кожата със своя фитохормон, както и 4 чаши зелен чай. При това и двете предпазват от рак на гърдата.
Откога трябва да се взимат препарати с хормони?
До 45 г. жената по природа е предпазена, ако внимава в начина си на живот. Но между 40 и 50 г. хормонът DHEA отслабва. Натрупва се вода, започват проблемите с килограмите, отслабва концентрацията. Тогава има смисъл да се добавя DHEA. Той засилва имунната система, стимулира разграждането на мазнините, поддържа духа бодър. Същото важи и за прогестерона. Добави ли се отсъстващият хормон, организмът се отводнява, психиката се стабилизира.
След 50 г. естрогенът се замества с мелатонин и чрез стимулиране на обмяната на веществата се спира стареенето.
Соматотропин се добавя след 60 г. Той може да разгражда мазнините, да изгражда мускулите и да регенерира клетките на тялото.
Не бива да пием хормони просто така, а
след внимателни редовни изследвания
да се прибави само дозата, която липсва
Хормоните имат много врагове.
Те не трябва да се купуват от супермаркета, като в САЩ, а да ги предписва добър ендокринолог. Не бива да пием хормони просто така, а след внимателни редовни изследвания да се прибави само дозата, която липсва.
Иначе хормоните имат странични действия и в най-лошия случай водят дори до рак.
Само диагноза, сложена от добър специалист, може да оправдае добавянето на някой хормон.

фармаци - бг.ком

eXTReMe Tracker

Врати
 
Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха
Clicky Web Analytics