вторник, 26 май 2009 г.

Яжте гъби, за да намите риска от рак на млечната жлеза


Неочакван съюзник намериха хората в борбата с рака на млечната жлеза. Според интересно изследване е проведено от група учени от Университета в Западна Австралия. Екипът обстойно проучил дневното количество храна и съдържанието й на 2018 жени от китайския град Уънджоу. Проучването било провокирано от факта, че китайските жени рядко боледуват от рак на млечната жлеза. А това е било обяснено с факта, че те консумират голямо количество гъби в съчетание със зелен чай. След изследването се оказва, че точно тези продукти в съчетанието си(гъби и зелен чай) са сериозна преграда към едно от най-разпространените заболявания при жените и намаляват рязко риска от това заболяване.
При проведеното изследване, половината от жените страдали от рак на млечната жлеза. Според учените няма значение дали гъбите са пресни или сухи. Всъщност, за да има положителен ефект върху организма на жената, дневното количество, което е нужно е 20 грама. Затова и почитателките на гъби страдат в значително по-малка степен от рак на млечната жлеза, отколкото останалите жени.


мамита-бг.ком
eXTReMe Tracker

Врати
 
Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха
Clicky Web Analytics