сряда, 7 октомври 2009 г.

Методи на билколечение от изтока и запад


Западната наука се занимава с извличането на различни активни ингредиенти, които след това се преработват в лечебни средства и се използват за лекуване на болестите.

Източната наука предлага да се използват същите ингредиенти, но не като ги разделя от своите естествени природни носители. Изследванията показват, че организма сам извлича и приема тези ингредиенти като целенасочена храна и сам избира от нея това, което му е нужно в даден момент, за да започне процес на саморегенерация или да се предотврати влошаването на нарушеното здраве.

И така, в източната медицина организма сам регулира целия процес за получаване на нужните му вещества, докато в западната този процес протича в лабораториите, изключвайки каквото и да е участие на организма. На свой ред организма често реагира на лабораторните лекарства неочаквано, откривайки странични ефекти и нежелателни последствия.

Когато организма се намира в критично състояние и е неспособен сам да се защити за да преодолее болестта, ясно е, че западната медицина е животоспасяваща и без съмнение е по-добрата алтернатива. Но, ако във Вашата цел влизат предпазването от всякакви кризи, ако вие искате да поддържате нормално функционираща система в организма си, да подобрите способността му към самовъзстановяване или просто се стремите да предотвратите всякакви болести, използвайки огромните възможности на собствения организъм – в този случай източната медицина има какво да ви продемонстрира. НАСЛЕДСТВОТО НА ИМПЕРАТОРИТЕ

Императорските билкови формули са известни с появата на знаменитата Жьлта Императорска книга, събрана в 2280 г. пр. н. е. в Китай. Те са се предавали от династия на династия. По време на господството на най-богатата династия Мин (1368-1644) цялата информация била събрана в ръкописни книги, каталози и енциклопедии и всички известни лекарствени препарати и билкови формули били усъвършенствани до най-висока степен.

През 1977 г. при провеждане на разкопки била намерена гробницата на императора Мин Чен Зу. Тя била запълнена с глинени фигури на войници в походни доспехи, изработени в действителни размери, конници, медни коне впрегнати в колесници, богато украсени със сребърни, злати и медни орнаменти и фигури.
Това откритие представлява особена ценност, тъй като в гробницата била намерена фармаколеята на императорската болница, великата медицинска библиотека на династията Мин, считана за изчезнала завинаги.

Това е безценен екземпляр на фармакологичните формули от императорската лечебница на династията Мин (всички други екземпляри изгорели по време на Боксерското въстание през 1899-1901 г.). Записите съдържали имена и описания на всички билки, необходими за приготвянето на формулите (рецептите).
След като китайското правителство установява оригиналността на рецептите, фирма NEWAYS придобива авторските права върху 1200 императорски формули и оттогава се явява единствения разпространител на тези уникални продукти.

Тайните на средствата за борба против стареенето и оптималното здраве, които били погребани в продължение на хилядолетия, заедно с великия китайски император днес щателно се изучават и възпроизвеждат от учените, работещи в компанията NEWAYS – в лабораториите в Китай и САЩ, използвайки най-съвременни високи биотехнологии.

нюейсбг.ком
eXTReMe Tracker

Врати
 
Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха
Clicky Web Analytics