събота, 3 октомври 2009 г.

Бяло течение - съвети за лечение


Бяло течение - природни съвети за лечение.
Бялото течение само по себе си не е болест. То е признак на протичаща инфекция в организма. При наличие на бяло течение първата ви крачка трябва да е да се обърнете към гинеколог, за да установи източника му.
Трябва да се прави разлика между бяло течение и цервикална слуз. Цервикалната слуз е естествената влажност на влагалището, която променя консистенцията и количеството си в зависимост от месечния цикъл. За бяло течение говорим, когато има наличие на инфекция, която предизвиква дразнене, сърбеж, неприятна миризма и характерната влажност, която обикновено е по-обилна от цервикалната слуз.

Вагиналните инфекции са основно три вида – трихомоназа, гъбички и анаеробна инфекция. Всичките може да бъдат причина за бяло течение. Причинителят на бялото течение обаче може да е и друг. В някои случаи имунитетът може сам да се пребори с бялото течение, но при други е добре да се обърнете към гинеколог, който да ви назначи лечение.

При всички случаи ще се нуждаете от микробиологично изследване, което да установи причинителя на бялото течение. Процедурата представлява вземане на секрет от влагалището, който се праща да бъде изследван.

Предлагаме ви няколко природни рецепти за лечение и профилактика на бяло течение.

Преди да предприемете който и да е метод обаче, трябва да се посъветвате с лекар, защото във вашия случай предложеното лечение може да не даде резултат.

Ябълков оцет


Тази обикновена подправка може да бъде изключително благоприятна при вагинални проблеми. Вариантите са два – да пиете всекидневно, по 2-3 пъти на ден чиста вода, към която добавяте една лъжичка мед и една лъжичка ябълков оцет. Освен че прочиства добре организма, тази сме е подходяща за профилактика и лечение на бяло течение.
Прилагат се и промивки – с ябълков оцет, разреден във вода се правят интимни промивки. Ако вагиналната инфекция е била причинена от външно замърсяване или след менструция (от тампони и превръзки), тази смес ще има бърз положителен ефект.

Невен

Накисвате една шепа пресни листа от невен в 400-500 милилитра зехтин, поставяте сместа в стъклен съд и я оставяте да престои една седмица на слънчево място (напр. на балкона). Добавяте 1-2 супени лъжици от получената смес към вода, която използвате за миене на влагалището.

Чесън

Редовната консумация на пресен чесън предпазва организма от всякакви инфекции. В зависимост от вида на вашето бяло течение, чесънът може да действа ползотворно и във вашия случай. По-смелите може да си направят „свещичка“ от счукан чесън, увит в стерилна марля и да я поставят във влагалището си за няколко часа. За да е по-лесно изваждането завържете импровизирания тампон с конец.

Билкова отвара за пиене


Смесете равни количества от следните билки: лайка, мащерка, мечо грозде, коприва. Кипнете половин литър вода и прибавете две супени лъжици от билковата смес. Оставете да поври 3-4 минути и след това да късне около половин час.

Приемайте я три пъти на ден преди ядене. Всички билки нямат почти никаква противопоказност, особено в малки количества, затова може спокойно да пиете от сместа.

Билкова отвара за промивки


Смесете равни количества следните билки: лайка, смрадлика, босилек, мащерка. Кипнете един литър вода, прибавете 3-4 супени лъжици от билковата сме, оставете да поври 3-5 минути и след това да кисне около половин час. Прецедете течността добре и я използвайте за интимен душ преди лягане. Избягвайте полов контакт след това, за да може да има бърз лечебен ефект.
Цариче
Царичето е универсален лек за много женски болести. Ето два начин, при които може да ви влезе в употреба.

* Пийте всеки ден чай от цариче. Една чаена лъжичка от билката се добавя към една чаена чаша вряла вода и се оставя да престои 20-30 мин. След това се изпива.
* Смесете 30 милиграма розова вода с 20 капки есенция от цариче. Мажете входа на влагалището с тази смес сутрин и вечер. Не използвайте, ако сте бременна.

здраве.розали.ком

1 коментара:

Unknown каза...

Наред с всички гореописани съвети за лечение на бяло течение предлагам още един съвет.При наличие на бяло течение,най-напред трябва да се посети акушер гинеколог,който след взимане на влагалищен секрет да назначи правилното лечение и след него да се приложи Gynofit вагинален гел с млечна киселина и гликоген за да въстанови и нормализира флората във влагалището,да даде възможност организма да изработи свои собствени лактобацили,благодарение на гликогена,който служи за храна и млечната киселина за средата в която живеят и се размножават,нормализира Ph .Така се въстановява и заздравява влагалищната лигавица и не позволява развиване на патогенни микроорганизми и гъбички.При склонност към дисбактериоза или вагиноза се препоръчва 1 път седмично по една апликация във влагалище.Хубаво е да се съчетае с измивния гел на Gynofit,който съдържа хлор хексидин и млечна киселина-единственият продукт на пазара ,който има антибактериално,антивирусно и противогъбично действие.Използвайки ги ви гарантирам спокойствие,здраве и комфорт.

eXTReMe Tracker

Врати
 
Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха
Clicky Web Analytics