неделя, 26 април 2009 г.

Да се излекува кандидозата е възможно ...


Кандидозата е заболяване на половите органи. Обикновено се проявява като възпаление на влагалището при жените и главичката на половия член и уретрата при мъжете. Диагнозата за наличие на кандидоза обаче може да се постави само от специалист след пълно изследване.

При установяване на заболяването, най-често се предписват противогъбични препарати, но за съжаление в не малко от случаите гъбичките се приспособяват, мутират и възпалението се възбужда наново. Тъй като микроорганизмите са упорити и лечението е затруднено, а и не винаги достатъчно ефективно, лекарите го комбинират с прием на витамини, физиотерапия, бифидобактерии за укрепване на имунитета и дори смеси от лекарствени растения. Подходяща за допълнителна терапия на кандидозата е смес от 10г хвойнови пъпки, 10г елови пъпки, 15г брезови пъпки, 20 г градински чай, 5г бял равнец и 5 г листа от евкалипт. Пие се по четвърт чаша три пъти дневно в продължение на 2-3 месеца.

Освен средствата за лечение, борбата с кандидозата може да бъде подпомогната и от правилна диета. Добре е да се ограничи употребата на продукти, съдържащи големи количества въглехидрати – захар, тестени изделия и др. Пълномасленото прясно мляко трябва да бъде заменено от кисело. Препоръчително е да се консумират пробиотици и продукти с живи лактобактерии, витамини от група В, фосфор, желязо и калций. Задължително е да приемате витамин С в големи количества, който се съдържа например в черната боровинка, зеле, пипер, зелен чай, листни зеленчуци, зехтин и чесън.

Основното при лечението и профилактиката на кандидозата е спазването на добра интимна хигиена и от двамата партньори. Задължително и при оплакване от единия партньор другия също да се прегледа и да вземе мерки дори и да няма конкретни оплаквания.


мамита-бг.ком
eXTReMe Tracker

Врати
 
Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха
Clicky Web Analytics