понеделник, 1 декември 2008 г.

Бяло течение - разпознайте го и го излекувайте с хомеопатия!


Най-често бяло течение от влагалището се наблюдава при специфични и неспецифични възпалителни заболявания, при ракови заболявания на половите органи, при еднокринни разстройства и при някои нарушения в обмяната на веществата, при неправилно положение на матката, при неспазване на добра лична хигиена и др.
Различават се следните видове бяло течение в зависимост от това, от коя част на женската полова система произхожда то:

Вестибуларно бяло течение. То произхожда от лигавицата на преддверието на влагалището и се среща най-често при нарушена лична хигиена, при възпаление на вулвата, при захарен диабет, при самозадоволяване и др.

Влагалищно бяло течение. То произхожда от лигавицата на влагалищната стена и може да се дължи Както на възпалителни, така и на невъзпалителни Процеси. Възпалението може да се дължи на действието на различни микроорганизми: гонококи, ши-гели, стафилококи, ешерихия коли и др. Сред причините от невъзпалителен произход, които могат да до-ВеДат до поява на влагалищно бяло течение спадат:
навлизане в препубертетен или в пубертетен период повишена секреция на естрогени и др.
Бяло течение от маточната шийка. То се наблюдава при болестни процеси, ангажиращи шийката на матката, например при гонорейна инфекция.
Маточното бяло течение е обусловено от болестни процеси, засягащи най-вече маточната лигавица. Най-често се касае за възпаление от гонореен, туберколозен или септичен характер.

Бяло течение, дължащо се на болестен процес в маточните тръби, се среща много рядко.
Най-чести са вестибуларното и влагалищното бели течения, обусловени от неспазването на добра хигиена или от наличие на възпалителен процес. Значително по-рядко причина за вестибуларно или влагалищно бяло течение са туморни образувания.

Характерът на бялото течение (количество, консистенция, цвят, мирис) до голяма степен може да подскаже на специалиста-гинеколог какъв е произходът на течението. Точната диагноза обаче може да бъде поставена с помощта на микроскопско и на бактериологично изследване на влагалищния секрет, както и с помощта на специална апаратура.

Основното в лечението на бялото течение е отстраняване на причината за него. От изключително значение е да се спазва изрядна лична хигиена, особено на половите органи. Храната трябва да бъде висококалорична, лесноусвоима и богата на витамини. При възпалителен процес на влагалището нерядко много ефикасни се оказват влагалищните промивки със запарка от цвят на лайка и сода за хляб, както и тези със смрадлика.

Към хомеопатичните лекарства, намиращи най-често приложение в лечението на гениталните инфекции (самостоятелно или в комбинация с алопатични медикаменти) спадат:
- «Креозотум» в разреждане 9 или 15 СН, 3-4 пъти дневно. Този медикамент повлиява
много добре генитална инфекция, предизвикваща появата на обилно, дразнещо и разраняващо бяло течение с неприятен мирис. Често е налице кървене и жълто оцветяване на бельото. Чувството за парене и щипене се засилва при уриниране.

- «Арсеникум албум» в разреждане 9 или 15 СН, 3-4 пъти дневно. Бялото течение, което се влияе от това лекарство, е по-оскъдно, но по-силно дразнещо и по-парещо от предишното. Налице е и силна обща слабост и отпадналост.

- При зеленикаво течение, което пари, дразни и сърби, влошава се през нощта и често се съпровожда от изпотяване, най-подходящ за приложение е „«Меркуриус солубилис» в разреждане 9 или 15 СН, 3-4 пъти дневно.

- Когато се касае за гъсто, точещо се, жълто на цвят течение, лекарят-хомеопат избира между «Хидрастис» и «Калиум бихромикум» в разреждане 9 или 15 СН, няколко пъти дневно. Това, кой от тях ще бъде предпочетен, зависи от другите характеристики на гениталното възпаление и от индивидуалните особености на организма.
За да има траен ефект от хомеопатичното лечение, лекарят-хомеопат за всяка своя пациентка избира индивидуален медикамент, който лекува организма като цяло и който е съобразен с физическите и психичните особености на болната, с другите болестни тенденции и с наследственото предразположение

лекар.бг
eXTReMe Tracker

Врати
 
Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха
Clicky Web Analytics